Yaşam

Bu yıl 5’incisi düzenlenen, Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali yarın başlıyor

Bu yıl 15-18 Kasım tarihleri ortasında sinemaseverlerle buluşacak olan 5. Siirt Memleketler arası Kısa Sinema Şenliği dopdolu bir programla başlıyor. 15 Kasım Salı akşamı açılış merasiminin akabinde sinema gösterimleri, söyleşiler ve atölyelerle devam edecek olan şenlik, ödül merasiminde Küme İmera’nın vereceği konserle sona erecek.

İlki 2018 yılında gerçekleşen Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen, 5. Siirt Milletlerarası Kısa Sinema Şenliği, 15 Kasım Salı günü açılış merasimiyle başlayacak. Merasimde usta oyuncular Altan Erkekli ve Veysel Diker’in ‘’Şifa Niyetine ” adlı tiyatro oyunu da seyirciyle buluşacak.

10 ülkeden 182 film başvurusu

10 Ülkeden 182 film başvurusu’nun yapıldığı şenlikte, finale kalan 30 sinema, Heyet Özel Mükafatı ve İbrahim Hakkı Özel Mükafatı için de yarışacak. Başkanlığını Üretimci Mehmet Canpolatın üstlendiği heyette Direktör Faysal Soysal, Dicle Üniversitesi İrtibat Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Kısmı Kısım Lider Doç.Dr Zuhal Akmeşe Demir, Direktör Mehmet Güneri ve Türk Medya Kanal Koordinatörü Filiz Güçlü yer alıyor. Müracaatların 30 Ekim’de tamamlandığı  5. Siirt Milletlerarası Kısa Sinema Festivali’nde birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin 500 lira ödül verilecek.

Sinema lisanının yol haritası

Kısa sinema şenliği boyunca dünyanın farklı ülkelerinden getirilen sinemalar, direktörler, atölye çalışmaları, gösterimler ve söyleşiler gerçekleşecek.

Türkiye’nin ve Anadolu’nun sanata olan gereksinimine yönelik yeni çalışmalar hedefleyen şenlikte, yerli sinema olgusu irdelenirken ülkemiz sinema lisanının yol haritası da ortaya konulacak.

Usta isimler söyleşi verecek

Geniş oyuncu konuklarıyla keyifli bir süreç yaşanacak şenliğin ikinci günü saat 10.00’da Oyuncu Boğaç Aksoy ve Oyuncu Nazlı Tosunoğlu söyleşisi gerçekleşecek. Tüm gün süren sinema gösterimlerinin akabinde, saat 16.00’da Oyuncu Melih Özkaya ve Oyuncu Burak Sarımola söyleşisi var.

17 Kasım Perşembe günü Ustaların Buluşması söyleşi programında ise saat 10.00’da Direktör Nazif Tunç’la Ahmet Edebali söyleşisi gerçekleşecek.

Özel belgesel gösterimi

Festivalin üçüncü günü belgesel özel gösterim de yer alacak. Çekimleri yakın vakitte biten Tevfik İleri Belgeseli, saat 14.00’de izleyiciyle buluşacak.

Belgeselde, Meclis Başkanlığı, Bayındırlık ve Ulusal Eğitim Bakanlığı yapan, 60 darbesinde yakalanarak Kayseri Cezaevine konulan ve makûs cezaevi şartları içinde hayatını kaybeden Tevfik İleri’nin hayatı anlatılıyor.

Belgeselin akabinde Tevfik İleri’nin torunu AK Parti Genel Lider Yardımcısı Dr. Ömer İleri ile özel bir oturum gerçekleştirilecek.

Film gösterimlerinin devam ettiği şenliğin son gününde, saat 10.00’da oyuncu Mahmut Cevher söyleşisi yer alıyor.

Grup İmera konseri

5. Siirt Milletlerarası Kısa Sinema Şenliği ödül merasimi ve kapanış programı, 18 Kasım Cuma günü Kızlar Doruğu Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek. Kapanış konuşmaları ve şenlikte ödül alan sinema temsilcilerine mükafatları verilecek. Program, ödül merasiminin akabinde, “Grup İmera” konseri ile sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın takviyesi, Siirt Valiliği’nin himayesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Siirt Üniversitesi’nin desteklediği şenliğin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay, Şenlik yöneticiliğini ise Akademisyen ve Direktör Ahmet Bikiç yapıyor.

Sosyal medyadan takip edebilirsiniz

3 gün sürecek şenlikle ilgili gelişmelere ve şenliğe dair yeni haberlere  www.siirtkisafilmfestivali.com ve şenliğin resmî toplumsal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu