Ekonomi

New York Borsası Karışık Görüntülerle Başladı

YENİ New York borsası güne karışık hareketlerle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi 30 puanın üzerinde yükselerek yüzde 0,09 artışla 35.091,98 puan oldu.

S&P 500 endeksi yüzde 0,25 düşüşle 4.554,38 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,59 düşüşle 14.273,29 puana geriledi.

ABD’deki şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları yatırımcıların ilgi odağı olurken, borsalarda açılışta karışık bir seyir izlendi.

Dün piyasaların kapanışının ardından finansal sonuçlarını açıklayan Tesla’nın yılın ilk çeyreğinde yüzde 19,3 olan brüt kar marjı, şirketin fiyat üzerinden satışları artırma çabalarının etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 18,2’ye geriledi. indirimler.

Bu yıl ücretli şifre paylaşım uygulamasını hayata geçiren Netflix’in abone sayısı ve geliri ikinci çeyrekte arttı. Şirketin yılın ikinci çeyreğindeki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 8,2 milyar dolara ulaştı ancak analist beklentilerinin altında kaldı.

ABD’li teknoloji şirketi IBM’in geliri bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,4 düşüşle 15,48 milyar dolara geriledi.

İlaç şirketi Johnson & Johnson da aynı dönemde satışlarını yüzde 6,3, hisse başına net kârını ise yüzde 8,9 artırdı.

Bilançonun açıklanmasının ardından Tesla hisseleri yüzde 4, Netflix hisseleri yüzde 7’den fazla değer kaybederken, Johnson & Johnson hisseleri yüzde 4’ün üzerinde değer kazandı.

Makroekonomik veriler tarafında ise ABD’de ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı 15 Temmuz ile biten haftada 228 bine gerileyerek iki ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi de Temmuz ayında eksi 13,5 ile beklentilerin altında gelerek fasılda daralmanın devam ettiğini gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu