Haber

Maltepe Belediyesi, Yeşil Belde Sitesi’nin dönüşüm sürecinde vatandaşların yanında olacak

Maltepe Belediyesi, Zümrütevler Mahallesi’nde riskli yapı olduğu belirlenen Yeşil Belde Sitesi’nin dönüşüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kanunların bize verdiği yetki doğrultusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Riskli bina dönüşüm süreçlerinde vatandaşlarımız mağdur olmuyor.”

Maltepe Belediyesi tarafından Zümrütevler Mahallesi’nde riskli yapı olarak belirlenen Yeşil Belde Sitesi’nin dönüşüm sürecine ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu binanın depreme karşı dayanıklı olmadığı tespit edilmiş ve riskli bina olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine belediyemiz mevzuat gereği yasal süre olan 60 günlük tahliye sürecini başlatmış ve gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır. Yaklaşık 250 hanenin yaşadığı site sakinlerine 60 günlük süre sonunda site sakinlerinin başvurusu üzerine 30 günlük sürenin sonunda 3 Ağustos 2023 prestiji ile ek süre verilmiştir. 15 gün süre verildi.Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin acısını hala hissederken, Maltepe’de de depremle mücadelede ciddi bir hassasiyetle çalışıyoruz. Yeşil Belde Sitesi’ “Riskli bulduğumuz her binayı önceki projemizde olduğu gibi sarsıntıya karşı dönüştürmek ve sağlam hale getirmek için azimle çalışıyoruz. Aynı zamanda riskli bina dönüşüm süreçlerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yasaların bize verdiği yetki doğrultusunda her türlü takviyeyi yapmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu