“Bulutistan Müşteri Zirvesi 2023” Türkiye Bilişim Sektörünü Buluşturuyor
Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Bulutistan; Türkiye, bilişim sektörü için her zaman en iyiye ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürürken, bu yolda paydaşlarıyla güçlü iş birliğini “Bulutistan Müşteri Zirvesi 2023” etkinliğinde ortaya koydu. Türkiye bilişim sektörüne hizmet veren yaklaşık 400 şube temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen tepede, cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin dijitalleşme atağı masaya yatırıldı. Bulutistan’ın yakın vadeli hedeflerinin açıklandığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk unicorn olma yolunda adım adım ilerlediklerini belirterek; Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil, 2023 yılı sonuna kadar 7 ülkede 22 şehirde olmayı hedeflediklerini belirtti.
Güçlü Ar-Ge donanımına sahip bir Türk şirketi olarak büyüyen, kendi yazılım ve çözümlerini üreten Bulutistan; Türkiye, cumhuriyetin 100. yılını kutlarken başlattığı ve bir klasik haline gelecek olan “Bulutistan Müşteri Zirvesi 2023” ile bilişim departmanını ön plana çıkardı. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina’da 400’e yakın sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen ve bilişimin geleceğinin konuşulduğu etkinlikte; Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil, Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü ve Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Lideri Levent Kızıltan konuşmacı olarak yer aldı. Bulutistan’ın yakın vadeli hedeflerinin açıklandığı etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil, 2023 yılı sonuna kadar 7 ülkede 22 şehirde olmayı hedeflediklerini belirterek; Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk unicorn olma yolunda adım adım ilerlediklerini belirtti.
Bulutistan Müşteri Zirvesi 2023, Bulutistan tarafından bir klasik haline getirilecek olan ve bu yıl 9 kategoride verilecek müşteri ödülleri töreni ile sona erdi.
“Bulutistan olarak geçen yıla göre 3 kat büyüdük”
Etkinliğin ana konuşmacısı Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk Bulutistan’ın 8 yıl önce kurulduğu günden bu yana nasıl geliştiğini anlattı. 2022 yılının kendileri için bir milat olduğunu ve birçok değerli başarıya imza attıklarını belirten Gençtürk, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen 20 şirketinden biri olarak 2022’de dolar bazında 3’e katlanacaklar. finansa özel odaklanma. Finans topluluğu bulut altyapısını hayata geçirerek çalışan sayımızı yüzde 120, iş ortak sayımızı yüzde 350, sunduğumuz altyapı yatırımlarını ise 3 kat artırmayı başardık. Bunlara ek olarak Bilişim Vadisi’nde operasyon ekibimizin yeni yerleşkesini kurduk. Hem yurt içinde hem de yurt dışında hedeflerimiz çok yüksek. Bu keyifli yılın sonunda Mart ayı itibari ile bayrağı sevgili CEO’muz Begim Başlıgil’den devralma şansına eriştim. Bu anlamda çok mutlu ve gururluyum. Çünkü 8 yıl önce fikir aşamasında olduğum Bulutistan’da bugün bu görevi yürütmek benim için çok önemli.”
“En büyük hayalimiz tek boynuzlu at olmak”
En büyük hedeflerinin unicorn olmak olduğunu belirten Gençtürk, “Unicorn olmak isteyen yerli sermayeli bir firmayız ve bu da hedeflerimizden biri. Bu başarıyı elde ederek sektörümüzde Türkiye’nin gururu olmak istiyoruz. Bunu tek başımıza başaramayız, iş ortaklarımızla birlikte bu başarıyı yakalayacağız. Bugün 125 kişilik uzman kadromuzla 3 farklı coğrafyada, 6 farklı veri merkezinde Türkiye’nin ilk 1000 şirketinden 500’üne hizmet veriyoruz ve Türkiye’nin en büyük 20 holdingi bizimle çalışıyor.”
Gençtürk, Bulutistan’ın Türkiye’nin datasını Türkiye’de kalmasını dünya devi servis sağlayıcıların altyapısı ile sunabildiğine dikkat çekerek; “Bulutistan kurulduğu ilk günden itibaren farklı bir yere evrildi. Artık sadece bulut platformu değil, Türkiye’nin yerelleştirilmiş hibrit bulut platformu yani bulut ekosistemi diyebiliriz. Bu ekosistemde; İş ortaklarımızın bulut altyapısı üzerinden sunduğu hizmetlerimiz mevcuttur. Misyon olarak sadece rakibimiz ve iş ortağımız olan hiper ölçekli markalarla işbirliği yapmaktayız. Şubemizin en değerli handikaplarından biri Türkiye’nin verilerinin Türkiye’de tutulması sorunudur. Müşterilerimiz verilerini burada tutmak isterken, hiper ölçekli bulut servis sağlayıcılarının hizmetlerine de erişmek istiyor. Bulutistan olarak yaptığımız işbirlikleri ve yatırımlar bunu mümkün kılıyor.” IBM ile yaptıkları iş birliğinin bunun değerli bir örneği olduğuna işaret eden Gençtürk, müşterilerine IBM Cloud üzerinden verilerini Türkiye’de tutacak biçimde bir altyapı sunduklarını belirtti.
“Farklı sektörlerin dinamiklerine ve beklentilerine göre farklı hizmetler üretiyoruz”
Gençtürk, ekosistemin diğer segmentlerini ise şöyle anlattı: “Finans branşı ve oyuncuları için Türkiye’de ilk kez finans topluluğu bulut altyapı yatırımını gerçekleştirdik. Burada önemli olan BDDK’ya ve Merkez Bankası’na uyumdu. Bu konuda gerekli tüm onayları aldık. Ekosistem içerisinde sunduğumuz bir diğer hizmet ise SAP Cloud platformumuz. Son 5 yılda bu platformdan faydalanan müşteri sayımız yüzde 70’e yükseldi. Türkiye’de yüzde 50’yi aşan pazar payıyla şu anda bu alanda lider olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Oluşturduğumuz bir diğer topluluk bulutu da perakende şube için yatırımını yaptığımız perakende topluluk bulutudur. Bulutistan olarak gördük ki; Şubelerin ihtiyaçları ve dinamikleri birbirinden çok farklıdır. Yönetmelikler dışında performans beklentileri de çok farklı. Biz de bu bilinçle yatırımlar yapıyor ve kendimizi sürekli geliştiriyoruz.”
“Önceliğimiz her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları olmuştur”
Bulutistan’ın kuruluşundan bu yana önceliklerinin her zaman müşterilerinin ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Prof. Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil “Kendimize sorduğumuz ilk soru ‘Neyi farklı yapacağız ve müşterilerimiz neden Bulutistan’ı tercih etsin?’ Cevabı ararken ters yöntemi izledik ve ‘Ne yapmalıyız?’ ‘Ne yapmamalıyız?’ sorusuna odaklandık” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle müşterilerimizden asla taahhüt istemememiz gerektiğini, onları sözleşmelerle bağlamamamız gerektiğini söyledik. İkincisi, kapalı olmamalıyız; Müşterilerimiz verilerini bize emanet ettiklerinde şeffaf olmamız ve bilgileri hızlı bir şekilde paylaşmamız gerektiğini söyledik. Üçüncüsü, sorumluluk almaktan çekinmeyelim dedik; Sorun bizden kaynaklı olsa da olmasa da bizde değil deyip gerçek bir analiz ortağı olmalıyız diye düşündük. Ve son olarak, varsayımsal olmamalıyız; Son dakika hamleleri yapıp müşterilerimizi fiyat konusunda korkutmayalım dedik. 8 yıldır bu sözü tutuyoruz” dedi.
“2023 sonunda hedefimiz 7 ülkede 22 ilde olmak”
Bulutistan’ın küresel açılımından da bahseden Başlıgil; “2022 yılında BDT bölgemizi açtık ve küreselleşme yolculuğumuza büyük bir güçle başladık. Bugün Azerbaycan’da her 10 işletmeden biri bizimle çalışıyor. Ayrıca Dubai’deki MENA genel merkezimizi açıyoruz. Bu yıl İngiltere’de geliyor. 2023 yılı sonu hedefimiz; 7 ülkede 22 şehirde varlık. Göreceğiniz üzere uluslararası bir Türk markası oluşturma hayalimiz çok büyük ve güçlü” dedi.
“Bilişim ve birçok farklı sektöre yapay zeka hakim olacak”
Türkiye’de bilişim sektörü hakkında açıklamalarda bulunan, türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Lideri Levent Kızıltan Bilişim dünyasında büyük bir değişim yaşandığını belirterek, “Türkiye’de bilişim departmanında 2021 yılı verilerine baktığımızda rakamların şu şekilde olduğunu görüyoruz; her şey çok hızlı gelişti ve piyasa yaklaşık 26 milyar dolardan, yani geçen yılki kurla 260 milyar TL’den kapandı. 2022 yılında Türk lirası piyasasının 400 milyar TL civarında olacağını tahmin ediyoruz. Enflasyon ve döviz kurları nedeniyle bilgi teknolojileri pazarı bir miktar geriledi; ancak bu Türkiye’ye özgü bir şey değil, bu ölçeklendirme dünyadaki diğer ülkelerle karşılaştırılarak yapılıyor. Ondan sonra inanılmaz bir değişimle karşı karşıyayız ve bu değişim yapay zeka. Yapay zeka ile pek çok şeyin değiştiğini, günlük hayattaki sürecin farklı bir yöne doğru ilerleyeceğini göreceğiz. Sektörde çalışan karar vericilere teknolojileri anlatmak yerine iş analizlerini gösterirsek hem sektördeki hem de sektördeki değişim çok daha hızlı olabilir.”
“Dijitalleşme aynı zamanda demokrasi demektir”
İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü ve Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin Dijitalleşmenin ülkemiz için çok değerli olduğuna işaret eden Bulut, “Bulutistan büyük bir sorumluluk altında çünkü dijitalleşme aynı zamanda demokrasi demektir. Dijitalleşme finans gibi konularda fırsat eşitliği sağlıyor, dolayısıyla burada çok demokratik bir iş yapılıyor.”
Deprem bölgesinde yer alan illerin deprem öncesi gelir durumunun Türkiye ortalamasına dahi yakın olmadığını vurgulayan Prof. ; Dijitalleşmeye ihtiyacımız var, dijital altyapıları kurmamız lazım, spora, sağlığa, eğitime, sanata, kültüre ihtiyacımız var. Bunu yapmazsak beyin göçü kaçınılmazdır.”
Türkiye’nin değerli teknoloji şirketlerinin paydaş olduğu Bulutistan Müşteri Zirvesi 2023’te; Arista/Network Exclusive, Veritas, İnspur, Norm Digital ve Atlas Space Platinum; Tecron Gold, Netsmart, ICT Technology Gold; Rigosis Bilişim Sistemleri, Rasyona, Equinix ve Easy-IT firmaları Gümüş Sponsor olarak yer aldı.
Etkinlik sonunda düzenlenen ödül töreninde; Violent Holding, Boyner, Turkon Holding, Çalık Holding, Demirören Holding, Futurence, Kale Holding, Gelsin, Kale Kelepçe Mavi, Bizim Toptan, Flo, Agesa, National Factoring, HDI Insurance, Abdi İbrahim, Global Yatırım Holding, Kale Kilit, Endeksa, Ay Üretim, SabancıDx, Arabaim.com, Eren Perakende, Uludağ İçecek, AGEAS ve Yıldız Holding’e 9 farklı kategoride ödülleri verildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı